Brackets Eklentileri


brackets eklenti


Brackets , Adobe tarafından geliştirilen bir kod editörü. Daha önce tanıtımını yapmıştım Kullandığım Kod Editörü


Güncelleme : 1 Eylül 2021 'de Adobe, Brackets desteği ve geliştirmesinin sonlandırılacağını duyurdu.


Şimdi ise Brackets için kullanmakta olduğum iyi eklentilere göz atacağız ;

Ionic Brackets Extension

Cordova-Ionic mobil uygulamaları geliştirirken Ionic için code hinting dediğimiz bir kolaylık sağlıyor.Yani siz kod yazarken direkt Ionic componentlerini bastığınız harfe göre süzüyor ve eklemenizi kolaylaştırıyor.

Minifier For Brackets

Web veya mobil projelerimizde bir çok kez farklı front-end kütüphanlerini kullanırız.Bu kütüphanelerin css veya js dosyalarını minified olmamış bir şekilde ise fazladan dosya başına 10-100 kb yük biner.Eğer bu dosyaları minified edersek hem performans hem gereksiz kb-mb alanlardan kurtulmuş olurz.Bu eklenti ise tam olarak bu noktada işini başarıyla yapıyor. Shortcut : Ctrl + M

Brackets Beautify

Html , js , css dosyaları siz dikkat de etseniz boşluk aralıkları veya parantezler kötü olarak gözükebiliyor.Bu eklenti ise Ctrl + Shift + L kısayolu ile kodlarınızı bir düzene sokarak kodun okunabilirliği ve görünümünü düzeltiyor.Ben sık sık kullanıyorum.

WakaTime For Brackets

WakaTime çoğu ide ve text editör de yer alan bir eklenti.Bu eklenti sizin ne kadar kod yazdığınıza hangi dilde ağırlıklı kod yazdığınızı gibi detaylı istatistikler veriyor.Güzel bir eklenti.

Brackets Synapse

Bu eklenti Ftp sunucunuza bağlanıp direkt dosya atma gibi işlemleri kolaylaştırıyor.Sık sık Ftp üzerinden işlem yapan kişiler için iyi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Philips 246E9Q LCD Monitör Kutu Açılışı

Iyzico Error Code 11

Visual Studio'da Toplam Kod Satır Sayısını Bulma