Asp.Net Mvc de Jquery Datable Deferloading Kullanımı


En popüler js kütüphanelerinden birisi olan Jquery Datatable'ın en büyük dezavantajı (durumuna göre) fazla veri bloklarında yavaş çalışması. Bunun sebebi tüm veriler belleğe alınarak client tarafında sayfalama yapmasıdır.


Jquery Datatable Hızlandırma


Bu durumu aşmak ve hızlandırmak için deferRender ve deferLoading özelliklerini kullanmanız gerekiyor. Bu özellikleri kullandığınız taktirde Jquery Datatable tüm verilerin işlenmesini ilk açılışta değil sayfalara tıkladıkça veya arama sırasında yapılacaktır.

Örnek olarak 15.000 satır verili bir data çektiğinizde ve deferRender açık olduğu bir senaryoda sadece ilk sayfada gözükecek veriler işlenirken ikapalı olduğu senaryoda ise 15.000 satır verinin tüm html'i oluşturacaktır.Burada dikkat edeceğiniz husus tüm dom elementleri yüklenmediği için Jquery ile çalışırken doğru Datatable Api'lerini kullanmaktır. Seçmeye çalıştığınız bir element henüz yüklenmemiş olabilir.

Genel bilgilerden sonra gelelim örnek kodlara;





Dikkat edilecek 2 husus json veri dönerken veriler data = [] ile mapping yapılmalı. ikincisi maxjsonlength ayarlanmalı. Sorularınız için iletişim veya yorum yapabilirsiniz.


Sağlıcakla

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Philips 246E9Q LCD Monitör Kutu Açılışı

Iyzico Error Code 11

Visual Studio'da Toplam Kod Satır Sayısını Bulma