Faturalarımı Kolay Bir Şekilde Nasıl Ödüyorum


Faturalarımı Kolay Bir Şekilde Nasıl Ödüyorum


Ayın sonu ve başı gibi ödemelerim birikiyor. Bu ödemelerin büyük bir kısmı ise faturalar. İşin içinden çıkabilmek için online ödeme veya otomatik ödeme gibi yollara başvuruyorum. En rahat ödeme yapabildiğim fatura ise elektrik faturası

Enerjisa , web sitesi üzerinden gerçekten büyük bir kolaylık sunarak sadece bir kaç tık işlemi ile işinizi hallediyor. Eğer sizlerde elektrik faturası ödemelerinizi benim gibi kolay bir şekilde ödemek isterseniz ilgili linke tıklayarak kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.


Hangi kanallardan fatura ödenebilir ?

Enerjisa Online Hizmetler Merkezi, yetkili ödeme noktaları, bankalar otomatik ödeme talimatları ile PTT kanalıyla ödeme yapılabilir. Şubeye gitmek gibi yöntemler eskide kaldığını ve artık kolay bir şekilde internet üzerinden ödenebildiğini hatırlatmama gerek yok heralde :) En kolay yöntemlerden birisi Enerjisa online ödeme.



Fatura Öderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fatura ödeceyeceğiniz ilgili kurumun veya şirketin resmi web sitesi olmasına dikkat etmelisiniz. Ödeme esnasında kart bilgilerinin ve kişisel bilgiler gibi önemli detayları üçüncü kişilerin görmemesi için web sitesinin ssl sertifakası olmasına dikkat etmelisiniz. Chrome tarayacılarda https ile başlayan siteler güvenli site ve yeşil olarak gösterilmektedir.

Son olarak internet üzerinden herhangi bir şey satin alırken veya öderken sanal kart kullanmaya özen gösteriniz. Sanal kartın limiti anlık değiştirebildiğiniz için çalınma ihtimalinde zararınız çok az olacaktır.


Elektrik Faturanızı Azaltmanın Yolları


  • Yeni nesil led lambalar kullanmaya özen gösterin. Diğer lambalar fatura yükünü arttıracaktır :)
  • Her zaman işe yarayan kuralı uygulayın : “İşin yoksa kapat”
  • Tv,pc ve diğer elektronik aletler kapatılsa bile fişten çekilmedikçe çok az da olsa akım çekmektedir. Fişten çekebilirsiniz.
  • Buzdolabı , çamaşır makinası , tv ve diğer beyaz ev aletlerini satin almadan önce enerji sertifikalarının olduğunu ve aaa gibi kodlarla az enerji tükettiğini gösterir logolara dikkat edin. Ay sonunda faturalarınızı ciddi seviyede azaltacaktır.




Not : Site üzerinden sadece 500 tl ye kadar olan faturalar ödenebilmektedir , bilginiz olsun :)


Son olarak siz faturalarınızı hangi yöntemlerle ödüyorsunuz ? Yorum olarak bekliyorum.

Sağlıcakla


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Philips 246E9Q LCD Monitör Kutu Açılışı

Iyzico Error Code 11

Visual Studio'da Toplam Kod Satır Sayısını Bulma