Open Source Asp.Net Cms Projeleri


Open Source Asp.Net Cms Projeleri


Açık kaynak kodlu github üzerinde yer alan Asp.Net Cms projelerini paylaşmak istedim. Ben bu tarz projeleri kullanmaktan öte indirerek inceliyor , mimarilerine göz atıyor gelecek projelerim için bir fikir sahibi oluyorum.

Yeni web teknolojileri takip etmek ve yeni yaklaşımları öğrenmek için bu tarz projeler biz yazılımcılara büyük katkı sağlıyor. Aşağıya en popüler olanlarını listeliyorum. İlgili projeye tıklayarak Github sayfasından detayları görebilirsiniz.


BlogEngine .Net

Basit ama tam özellikle bir Asp.Net blog sistemi

N2CMS

Açık kaynaklı, hafif, herhangi bir MVC projesine sorunsuz bir şekilde entegre olabilen CMS.

Orchard


ASP.NET platformunda uygulamaları ve yeniden kullanılabilir bileşenleri sunmayı amaçlayan ücretsiz, açık kaynak, toplum odaklı proje

Piranha CMS


Piranha, ekstra bir ısırık ile cms tabanlı web uygulamaları geliştirmek için eğlenceli, hızlı ve hafif .NET framework. ASP.NET MVC ve Web Sayfaları üzerine kurulmuştur ve Visual Studio ve WebMatrix ile tamamen uyumludur.

BetterCMS

Geliştirici ve Yayımcı için Açık Kaynak .NET Sezgisel Kullanıcı Arabirimi ile öne çıkıyor

MojoPortal

MojoPortal, Asp.Net 'de yazılan, genişletilebilir, çapraz veritabanı, mobil uyumlu, web içerik yönetim sistemi (CMS) ve web uygulaması çerçevesidir.

Composite C1


UX ve uyarlanabilirliğe odaklanan bir web CMS


CMS Nedir ?


CMS açılımı Content Management Software olarak geçmekte. Daha bilindik açık kaynak projeye örnek verecek olursak Wordpress'de bir CMS uygulamasıdır. Hızlı bir şekilde web sayfaları oluşturup , tasarımı ayarlayıp yayına aldığınız bir modüller bütünü.


Yeni yazılarda görüşmek üzere :)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Philips 246E9Q LCD Monitör Kutu Açılışı

Iyzico Error Code 11

Visual Studio'da Toplam Kod Satır Sayısını Bulma