Pazarlamanın Yeni Yüzü : Video Pazarlama


video pazarlama


Selam dostlar. Bugünün yazı konusu Video Pazarlama veya Video Marketing olarak geçen son zamanlar popülerliği gittikçe artan bir konuya değineceğim.

Video pazarlama geniş bir konu aslında. Bu tarz bir strateji benimserken iyi bir danışmanlık veya araştırma yapılması şarttır. Tüm Sosyal Medya ve E-Posta gibi platformlarını içine alan bir konu.


Video Pazarlama


Video pazarlamanın önemini şöyle vurgulayalım. Video Marketing blog sitesinin yazısına göre "2021 e kadar bütün mobil trafiğimizin %70 ini videolar oluşturacak, bu da önümüzdeki 5 yılda şu ana göre %55 oranında bir artış demek."

Diğer bir ilginç araştırma ise özellikle gençlerin video içeriği izlemek için tercih ettiği platform mobil telefonlarmış. Yani pc ve tv başından daha çok telefon üzerinden izlemeyi tercih ediyorlar. Bu bana çok ilginç geldi. videonun mobile etkisini ilerleyen zamanlar iyice göreceğiz.

Nereden Başlamalı


Eğer sizde benim gibi Video Pazarlamaya karşı bir merakınız var ise kesinlikle Video Marketing sitesini öneririm. Video SEO , Araştırmalar , İstatistikler ve Pazarlama İpuçları gibi başlıklarda nitelikli yazılar yazıyorlar.


İlginç İstatistikler


  • 2017’ye kadar çevrimiçi videolar, tüm çevrimiçi video trafiğinin %74’ünü oluşturacak. (KPCB).
  • İnsanların %55’i videoları her gün çevrimiçi olarak izliyor. (MWP).
  • Video izleyicilerin %65’i, bir videonun ¾’ünden fazlasını izliyor. (Syndacast).
  • Facebook videolarının %85’i ses olmadan izleniyor. (Digiday).
  • Yöneticilerin %59’u, aynı konu hakkında hem metin hem de video izleme seçeneğinin bulunması halinde daha çok videoyu tercih ediyor. (MWP).


Sağlıcakla , yeni yazılar için takipte kalınız :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Philips 246E9Q LCD Monitör Kutu Açılışı

Iyzico Error Code 11

Visual Studio'da Toplam Kod Satır Sayısını Bulma